ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα χωρίς Lockdown αλλά με αυστηρούς περιορισμούς

Χριστούγεννα χωρίς Lockdown αλλά με αυστηρούς περιορισμούς

Μπορεί να απέχουμε περισσότερο από έναν μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα ωστόσο στο τραπέζι είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις ημέρες των γιορτών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 7 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις Πρωθυπουργικές ανακοινώσεις οι αυστηροί περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα.

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, δύσκολα δε θα υπάρξει παράταση του lockdown για μερικές ακόμη ημέρες. Ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή, αφού όπως έχουν πει οι περισσότεροι παράγοντες της κυβέρνησης όλα τα εξαρτηθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι με ποιον τρόπο θα εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα. Είναι δεδομένο ότι το Πάσχα αποτελεί οδηγό για την κυβέρνησης. Όπως φαίνεται η αγορά θα ανοίξει σταδιακά από τις 14 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» προκειμένου να ξεκινήσει να κινείται και πάλι λόγω των γιορτών που θα είναι διαφορετικές και φέτος.

Πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση στις 19 ή 21 Δεκεμβρίου. Κατά την περίοδο των γιορτών δε θα υπάρχει lockdown αλλά οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί και πάλι. Στο τραπέζι υπάρχει η σκέψη για απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, κάτι που ίσχυε και τις ημέρες του Πάσχα.

Έτσι θα αποφευχθούν φαινόμενα μετακίνησης εκτός μεγάλων περιφερειών. Το SMS θα παραμείνει στη ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμη ενώ θα αρθεί και η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της εστίασης.

Οι συσκέψεις μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων είναι διαρκείς και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις. Όλα αυτά ενώ εξετάζονται νέα μέτρα για τη βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.