ΤΟΠΙΚΑ

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου με καταγωγή απο την Μύκονο

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου με καταγωγή απο την Μύκονο
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος είναι ο Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος είναι ο Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης καθώς το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε πρώτο με 68 ψήφους.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Κυριακή 7 Οκτωβρίου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ηλείας Γερμανός, Δωδώνης Χρυσόστομος, Σάμου Ευσέβιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ύδρας Εφραίμ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Σύρου Δωρόθεος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κυθήρων Σεραφείμ, Μεσογαίας Νικόλαος, Θηβών Γεώργιος, Πατρών Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Αρτης Καλλίνικος, Μαρώνειας Παντελεήμων, Άκκρας Νάρκισσος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λαγκάδα Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, τρικκης Χρυσόστομος, Γρεβενών Δαβίδ, Καρπενησίου Γεώργιος, Σταγών Θεόκλητος, Καβάλας Στέφανος, Μάνης Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Θαυμακού Ιάκωβος, Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος και Θεσπιών Συμεών.

Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» στη λεωφόρο. Βουλιαγμένης. Επίσης υπήρξε Ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος, καθώς και γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι έγκριτος νομικός και θεολόγος, άνθρωπος ισορροπιών και γνώστης της ποιμαντικής και της διοίκησης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ παρέστη στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την κατ’ αυτήν Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, που τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β´, με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων και Πρεσβυτέρων, μεταξύ των οποίων και ο συνδεόμενος μαζί του με μακρά φιλία Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ ευχήθηκε στον Μυκόνιο εκ μητρός νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο πολυχρόνιο, καλλίκαρπη και ανέφελη Αρχιερατεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.