ΤΟΠΙΚΑ

Blue Star Ferries: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα πλοία – Ταξίδι με ασφάλεια έστω και για ελάχιστους επιβάτες

Blue Star Ferries: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα πλοία – Ταξίδι με ασφάλεια έστω και για ελάχιστους επιβάτες

Η επέλαση του κορωνοϊού, τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας, έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις με πλοία, καθώς μόνο για λόγους υγείας ή απολύτου ανάγκης οι νησιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν.

O Όμιλος Attica Group, στον οποίον ανήκουν τα πλοία της Blue Star Ferries, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρονται όλα τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στα πλοία, ώστε οι ελάχιστοι επιβάτες να αισθάνονται ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα πληρώματα των πλοίων μας είναι πλήρως εκπαιδευμένα σε θέματα υγείας και υγιεινής και έχουν λάβει τις εξειδικευμένες οδηγίες των Αρχών για τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19, ενώ παράλληλα είναι πλήρως ενημερωμένα για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος εν πλω σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Τα πλοία του στόλου μας διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ειδικό kit), ενώ έχουν διατεθεί ειδικές καμπίνες σε κάθε πλοίο για την αντιμετώπιση και περιορισμό τυχόν μεμονωμένου περιστατικού προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος. Όλα τα πλοία μας είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικό διάλυμα για την προσωπική υγιεινή των επιβατών και του προσωπικού.

Οι διαδικασίες καθαρισμού των μονάδων κλιματισμού, των καμπινών καθώς και των κοινοχρήστων χώρων των πλοίων μας έχουν εντατικοποιηθεί και τα πληρώματά μας έχουν εκπαιδευτεί να πραγματοποιούν τακτικά απολύμανση όλων των χώρων των πλοίων με τα ενδεικνυόμενα από τις Αρχές προϊόντα. Πιστοποιημένα συνεργεία εξωτερικών συνεργατών μας, έχουν προχωρήσει ήδη σε προληπτικές απολυμάνσεις στα πλοία μας και στα κτήρια των γραφείων μας, οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζουμε για τη διαρκή ενημέρωση των επιβατών μας προκειμένου για την τήρηση των κανόνων πρόληψης, μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων που προβάλλονται στις οθόνες των πλοίων. Παράλληλα, το προσωπικό του πλοίου προβαίνει σε συχνές ανακοινώσεις και συστάσεις, έτσι ώστε να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών κατά την παραμονή τους σε ένα από τα σαλόνια μας, τα μπαρ ή στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και να αποφεύγουν το συνωστισμό κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.