BUSINESS

Αύξηση κατέγραψαν οι αεροπορικές αφίξεις φέτος έναντι του Μαΐου 2017

Αύξηση κατέγραψαν οι αεροπορικές αφίξεις φέτος έναντι του Μαΐου 2017
Πρωταθλήτρια η Μύκονος στις αφίξεις των αεροπορικών εταιριών

Αύξηση κατέγραψαν οι αεροπορικές αφίξεις και οριακά οι οδικές τον Μάιο 2018 έναντι του Μαΐου 2017, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε το SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό και την οικονομία.

Αναλυτικότερα αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και οριακά των οδικών τον Μάιο 2018 έναντι του Μαΐου 2017:

– στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων +23,0% (+19,7% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+25,0%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+22,5%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +21,6% και + 18,5% αντίστοιχα.

– οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά -7,9%, ενώ από την αρχή του έτους υπάρχει οριακή μεταβολή +0,9%.

Οι αυξημένες αφίξεις αποτυπώνονται και στην Έρευνα Συνόρων1 της ΤτΕ, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση του Απριλίου αυξημένη κατά +9,6% σε σχέση με τον Απρίλιο 2017, και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά +1,6%. Οι αντίστοιχες μεταβολές από την αρχή του έτους είναι +11,5% και +8,1% αντίστοιχα.

Δείκτες Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης (ΔΚΕ)

Βελτίωση δείχνει ο ΔΚΕ στις περισσότερες αγορές του ελληνικού τουρισμού, και στην πλειονότητά τους κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από τον αντίστοιχο δείκτη του μέσου όρου του ΟΟΣΑ. Δεδομένου ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη αποτελεί σημαντική παράμετρο για την πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής, το στοιχείο αυτό δείχνει προοπτικές διατήρησης της ισχυρής ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Εξαίρεση αποτελούν – οι σημαντικές για την Ελλάδα – αγορές της Σουηδίας και της Τουρκίας που ο αντίστοιχος δείκτης είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό

Σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί η πρώτη απευθείας διασύνδεση ελληνικού νησιού (Μύκονος) με προορισμό στα Εμιράτα (Κατάρ). Επίσης, η Fraport, που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανακοίνωσε εκπτωτικό πρόγραμμα για την εισαγωγή αεροπορικών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αναφορικά με την ζήτηση για Υπηρεσίες Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, τον Μάιο 2018 σε σχέση με τον Μάιο 2017, αυξήθηκε το μερίδιο των ταξιδίων Μεσοβδόμαδα (43% έναντι 40%) ενώ μειώθηκε των ταξιδιών Σαββατοκύριακου (37% / 42%). Οριακή αύξηση παρουσίασε των ταξιδιών Διακοπών (20% / 19%). Οι 5 κυριότερες αγορές ήταν Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ – οι ίδιες όπως και πέρυσι.

Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη. Αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές των ξενοδοχείων σχεδόν στο σύνολο των κατηγοριών και περιοχών της χώρας.

Πηγή: http://www.skai.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.