ΤΟΠΙΚΑ

Αβάσιμες οι καταγγελίες της ΠΟΑΣΥ εναντίον του Δήμου Μυκόνου

Αβάσιμες οι καταγγελίες της ΠΟΑΣΥ εναντίον του Δήμου Μυκόνου
Οι αστυνομικοί έχουν την δυνατότητα της επιλογής από τα καταλύματα που εξασφάλισε η δημοτική αρχή ή της ιδιωτικής επιλογής

Η ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωση της βάλει εναντίον του Δήμου Μυκόνου ισχυριζόμενη ότι ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, ενώ πέρυσι είχε παραχωρήσει δωρεάν δωμάτια για τη διαμονή των αστυνομικών που είχαν αποσπασθεί στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου για την ενίσχυση της αστυνόμευσης τους θερινούς μήνες και παρά τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να το επαναλάβει και φέτος, απεδείχθη έως σήμερα ότι δεν προτίθεται να το πράξει με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βρίσκονται στο δρόμο.

Ο Δήμος Μυκόνου εξέδωσε ανακοίνωση και απαντά άμεσα στις καταγγελίες, τονίζοντας ότι η σημερινή Δημοτική αρχή είναι αυτή που πρώτη διεκδίκησε και εφάρμοσε στην πράξη την παροχή κινήτρων για σίτιση και τη στέγαση στους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται να στελεχώσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Μύκονο παρέχοντας τους μάλιστα τα τελευταία 4 χρόνια έναν «13» μισθό ως ελάχιστο φόρο τιμής για το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Σε ότι αφορά την φετινή τουριστική περίοδο, ο Δήμος αναφέρει ότι φρόντισε να υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για τη διαμονή των 30 περίπου αστυνομικών που έχουν κληθεί να ενισχύσουν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, παρέχοντάς τα δωρεάν και δείχνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την απόλυτη στήριξή του στα σώματα ασφαλείας.

Επισημαίνει δε, ότι οι αστυνομικοί έχουν την επιλογή είτε να διαμείνουν δωρεάν στα καταλύματα που διαθέτει ο Δήμος, είτε να ενοικιάσουν μόνοι τους κάποιο κατάλυμα εφόσον αυτό επιθυμούν, συμπληρώνοντας τέλος, ότι οι καταγγελίες της ΠΟΑΣΥ δεν έχουν καμία πραγματική βάση.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.