ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Από 1/1/2019 θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Από 1/1/2019 θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά της χώρας από την 1/1/2019, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, το μεταφορικό ισοδύναμο στην ακτοπλοϊα είναι ένα μέτρο που έχει έρθει ως αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών και για πρώτη φορά εφαρμόζεται πιλοτικά μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο κ.Σαντορινιός πρόσθεσε πως για τους επιβάτες των πλοίων, υπάρχει μία αναγκαιότητα ιδιαίτερα γι αυτούς που κάνουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 80 μιλίων να δίνεται η δυνατότητα αντί να χρηματοδοτείται η μεταφορά του κόστους της χερσαίας μεταφοράς με την ακτοπλοϊκή μεταφορά στην Τρίτη θέση, να χρηματοδοτείται η διαφορά του κόστους με ακτοπλοϊκή μεταφορά με κλίνη στη Β θέση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή τη στιγμή το μεταφορικό ισοδύναμο εφαρμόζεται σε 49 νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, κάποια νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια στο Ιόνιο. Από 01/01/2019 θα έχει εφαρμογή σε όλα τα νησιά πλην της Κρήτης της Λευκάδας και Ευβοίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.