ΤΟΠΙΚΑ

Άνθρακας ο «θησαυρός» για φοροδιαφυγή και κρυμμένες ταμειακές σε beach bar της Μυκόνου

Άνθρακας ο «θησαυρός» για φοροδιαφυγή και κρυμμένες ταμειακές σε beach bar της Μυκόνου
Δημοσίευμα ήταν αυτό που προκάλεσε την αναστάτωση αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει άπαντες, άμεση αντίδραση και διευκρινίσεις από όλους

Μια είδηση που κυκλοφόρησε αναφορικά με γνωστό beach bar της Μυκόνου για υπόθεση φοροδιαφυγής σχετικά με τις ταμειακές του μηχανές, προκάλεσε αναστάτωση και διαψεύστηκε άμεσα  καθώς  ήταν ακαριαία η αντίδραση των εμπλεκομένων   και όπως δείχνει η εικόνα του θέματος μάλλον έχουν δίκιο.

Δημοσίευμα ήταν αυτό που προκάλεσε αναστάτωση αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει άπαντες .

Σύμφωνα με πληροφορίες του MykonosVoice υπήρξε άμεση πληροφόρηση από τα κλιμάκια των ελεγκτών για το θέμα, πράγματι διενεργήθηκε έλεγχος το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Μυκόνου όπου εντοπίστηκε ένα θέμα αναφορικά με την αποδοχή από το σύστημα της εφορίας  των 3 από τις πολλές ταμειακές μηχανές που διαθέτει το κατάστημα.

Δηλαδή οι μηχανές ήταν καινούργιες και γραφειοκρατικά και από σφάλμα υπαλλήλου δεν είχαν προλάβει να τις σετάρουν.

Παρόλα αυτά κατέγραφαν κανονικά τα πάντα δείγμα ότι οι άνθρωποι της επιχείρησης ούτε είχαν πρόθεση να κρύψουν ,ούτε φυσικά  έκλεψαν την εφορία καθώς όλα τα είχαν κανονικά στην εγκεκριμένη ταμειακή τους μηχανή.

Οι ταμειακές αυτές μηχανές που αποκτήθηκαν πρόσφατα φέρουν σειριακό αριθμό , είναι εγκεκριμένες από τις φορολογικές αρχές και είναι  αυτές  από τις οποίες κόπηκαν όλες οι αποδείξεις.

Άρα η διαδικασία έγινα κανονικά και όπως ορίζει ο νόμος.

Κατόπιν του ελέγχου που διενήργησαν οι άνθρωποι των ελεγκτικών μηχανισμών εντόπισαν ότι οι ταμειακές δεν είχαν κάνει αποδοχή το σύστημα γιατί ήταν καινούργιες καθώς θα έπρεπε ο λογιστής της εταιρίας άμεσα να έχει σεταρει και να έχει κάνει την γραφειοκρατική διαδικασία της αποδοχής του συστήματος με τον κεντρικό σέρβερ.

Οι αποδείξεις όμως είχαν κοπεί κανονικά και αν η εταιρία ήθελε να φοροδιαφύγει πολύ απλά δεν θα έθετε τις μηχανές σε λειτουργία καθώς το τερματικό στη μνήμη του κατέγραψε όλα τα ποσά που κόπηκαν.

Υπήρξε υπερβάλλοντας ζήλος μάλιστα από κάποιους εφοριακούς που παρά το γεγονός ότι κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή τι έγινε και το μπέρδεμα που συνέβη, παρόλα αυτά και σε μια εποχή που είναι της μόδας στη Μύκονο να σκάνε ειδήσεις  αρνητικές, πόσο μάλλον προεκλογικά, δεν έδωσαν ποτέ καμία εντολή ούτε να σφραγιστεί, ούτε να κλείσει το μπαρ και συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Σε ανάλογες περιπτώσεις στη Μύκονο και για μικρότερα ποσά μπαίνει άμεσα λουκέτο.

Επέβαλαν ένα πρόστιμο 1500 ευρώ για κακή λειτουργία και σύμφωνα με πληροφορίες καθόλα νόμιμες ήταν οι ενέργειες  άρα δεν υφίσταται θέμα παράνομης καταρχήν δραστηριότητας με κρυμμένα έσοδα από την επιχείρηση.

Άνθρακας ο θησαυρός για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να βγει στην επικαιρότητα και αφορούσε μια καθαρά διαδικαστική ιστορία φορολογικού ελέγχου που δεν έβγαλε θέμα φοροδιαφυγής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.