ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τα τουριστικά καταλύματα

Αλλάζει το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τα τουριστικά καταλύματα

Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού τροποποιείται το ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένουγια τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

Όπως αναφέρεται:

  • Απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που ήδη λειτούργησαν το 2021
  • Απαιτείται εκπαίδευση του συντονιστή καταλύματος για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022
  • Ορισμός υπευθύνου ανά τμήμα για καταλύματα άνω των 50 δωματίων. Η διεύθυνση του καταλύματος ή ο συντονιστής ορίζει υπευθύνους για την τήρηση των πρωτοκόλλων για κάθε επιμέρους τμήμα του καταλύματος (π.χ. F&B, Housekeeping).
  • Για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται επίσης συνεργασία με ιατρό (αναλυτικά στοιχεία συνεργαζόμενου ιατρού) ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19.
  • Σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού Health First. Το ίδιο απαιτείται και σε περίπτωση αλλαγής ονόματος ιατρού ή αλλαγής δομής υγείας.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.