ΤΟΠΙΚΑ

59.000 ευρώ για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων

59.000 ευρώ για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων
Κ.Κουκάς «Δεν αφήνουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα»

Η ένταξη του Δήμου Μυκόνου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο«Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις», ύψους 59.000 ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα για σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Καθοριστικό ρόλο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών παιδείας αποτελούν οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στους χώρους διδασκαλίας, όσο και προαυλισμού των μαθητών, καθώς περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους καθημερινά.

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη – και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό – να διασφαλίζει κάθε χρόνο την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων είτε μέσω ιδίων πόρων τις περισσότερες φορές είτε μέσω «εργαλείων» χρηματοδότησης, όπως το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο εξασφάλισε ο Δήμος Μυκόνου το ποσό των 59.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για υλοποίηση τέτοιων έργων, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για την κάλυψη από ιδίους πόρους των εργασιών που δεν καλύπτει το προαναφερθέν πρόγραμμα.

Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με τις υποδομές στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς, κρίθηκαν απαραίτητες ορισμένες σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ασφάλεια των μαθητών και δασκάλων που χρησιμοποιούν καθημερινά τις εν λόγω αίθουσες, μεταξύ των οποίων είναι:

  1.  H αποκατάσταση της οροφής (ταβανιών) σε τρεις (3) σχολικές αίθουσες που παρουσιάζουν πολλές και σημαντικές φθορές,
  2. Η αποκατάσταση του πλακόστρωτου στον αύλειο χώρο, ο οποίος λόγω της κατασκευής του σχολικού κτιρίου, αποτελεί επίπεδη στέγη (ταράτσα) της αίθουσας εκδηλώσεων – πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού σχολείου και παρουσιάζει επίσης σημαντικές υλικές ζημιές με αποτέλεσμα να παρατηρείται εισροή υδάτων και έντονα σημάδια υγρασίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Δεν αφήνουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα χρηματοδότησης!

Και διασφαλίζουμε όχι μόνο ότι θα λάβουμε τη χρηματοδότηση, αλλά και ότι θα την απορροφήσουμε μέσω υλοποίησης συγκεκριμένων έργων και θα καλύψουμε παράλληλα με ιδίους πόρους οποιαδήποτε αναγκαία εργασία δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε σημαντική εξοικονόμηση για τα ταμεία του Δήμου Μυκόνου – τα χρήματα των Μυκονιατών δηλαδή – στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης που ασκούμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ενώ παράλληλα υλοποιούμε πιο άμεσα έργα απαραίτητα για την ποιότητα ζωής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες μας.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 59.000 ευρώ για τα σχολεία του νησιού και κατ’ επέκταση για τα ίδια μας τα παιδιά, ποσό το οποίο έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά ποσά που έχει εξασφαλίσει τα τελευταία χρόνια η παρούσα Δημοτική Αρχή για τη σημαντική βελτίωση των υποδομών και όχι μόνο στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.