ΤΟΠΙΚΑ

5,1 εκατομμύρια ευρώ για νέα αντλιοστάσια και αγωγούς στον Πλατύ Γιαλό

5,1 εκατομμύρια ευρώ για νέα αντλιοστάσια και αγωγούς στον Πλατύ Γιαλό
Ανακοινώσεις για το μέλλον του νησιού σε ένα νευραλγικό τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Μύκονο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Stelios Petsas, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων αντλιοστασίων και αγωγών στον Πλατύ Γιαλό και στη Μεγάλη Άμμο, ύψους 5,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εγκρίνει το τελευταίο τρίμηνο τη χρηματοδότηση, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» της ολοκληρωμένης διαχείρισης και βελτίωσης υποδομών ύδρευσης, ύψους 6.697.000 ευρώ και της ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών λυμάτων, ύψους 6.015.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας και την καλή δουλειά της ΔΕΥΑΜ και την πληρότητα των προτάσεων της.

Τονίζει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς:
«Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με επιπλέον επιστημονικό προσωπικό, καθώς και τα επιπλέον έργα που έχει ανάγκη η Μύκονος, ως ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, που φιλοξενεί εκατομμύρια επισκέπτες και συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας.
Χαίρομαι που, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η Πολιτεία με την ίδρυση της υποδιεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας, τη δρομολόγηση του διαγωνισμού για το χωροταξικό σχεδιασμό, την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και τη χρηματοδότηση με 18 εκατομμύρια ευρώ, έργων, για την ύδρευση και την αποχέτευση, επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το νησί μας.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να διασφαλίζουμε αυτά που αξίζει ο τόπος μας.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.