ΤΟΠΙΚΑ

Υποχρεωτικός ουσιαστικά ο εμβολιασμός με 3η δόση για όλους

Υποχρεωτικός ουσιαστικά ο εμβολιασμός με 3η δόση για όλους

Το δεύτερο από τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπει ότι το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες μετά την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιλέγει τον έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό με την 3η δόση των ενήλικων, των άνω των 60 ετών. Κι αυτό γιατί όταν περάσουν 7 μήνες από τον πρώτο τους εμβολιασμό και δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση, τότε το πιστοποιητικό τους δεν θα ισχύει.

Δηλαδή δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά, σε κλειστούς χώρους, αφού το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα είναι άκυρο.

Μαζί με το πρώτο μέτρο για όλους τους ανεμβολίαστους ενήλικες οι οποίοι μπαίνουν σε lockdown, η ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού -στους ενήλικες- να εμβολιαστεί, είτε με την πρώτη και δεύτερη δόση είτε με την τρίτη – αναμνηστική δόση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.