ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Τι πρέπει να προσέξετε

Τρίτη δόση εμβολίου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Τι πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου αύριο η πλατφόρμα της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλο τον ενήλικο πληθυσμό, ανεξάρτητα ηλικιακής κατηγορίας αρκεί να είναι από 18 ετών και πάνω.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση δεν θα δέχεται αιτήσεις από όλους. Για να κλείσει κάποιος ραντεβού τρίτης δόσης θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τη δεύτερη δόση. Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

Επίσης, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για εκείνους που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Johnson&Johnson και έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από τη στιγμή που εμβολιάστηκαν.

Για όσους έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η διαδικασία για την αναμνηστική δόση θα είναι μερικώς διαφορετική, καθώς θα μπορούν να εμβολιασθούν είτε με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο άμεσο διάστημα θα γίνεται αναμνηστική δόση και με Moderna.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αναμνηστική, τρίτη δόση δεν θα υπάρχει ειδοποίηση με SMS όταν συμπληρώνεται το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση ή το δίμηνο από τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

Οι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο και να κλείνουν το ραντεβού τους. Αν το κάνουν νωρίτερα, η πλατφόρμα δεν θα επιτρέπει την είσοδο και τον προγραμματισμό ραντεβού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.