ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις με πλοία ενόψει των γιορτών

Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις με πλοία ενόψει των γιορτών

Ο εφιάλτης του κορονοϊού διατηρείται ζωντανός σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ισχυρή μετάλλαξη Όμικρον να βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα μας. Η αρνητική αυτή εξέλιξη προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τους επιστήμονες ενόψει και των Χριστουγέννων, γι αυτό και η λήψη πρόσθετων μέτρων, είτε πριν, είτε μετά τις γιορτές, θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Ήδη έχει ανακοινωθεί αυστηρότερο πλαίσιο για τις αφίξεις στην Ελλάδα από το εξωτερικό το οποίο αναμένεται να ισχύσει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά τις εσωτερικές μετακινήσεις δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα μέτρα που ισχύουν εδώ και πολλούς μήνες. Ενόψει των εορτών, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αύξηση των μετακινήσεων με όλα τα μέσα, πλοία, τρένα, οχήματα κλπ.

Οι Κυκλάδες μπορεί να μην είναι χειμερινός προορισμός, ωστόσο, η κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι πάντα αυξημένη, εν συγκρίσει με τις απλές καθημερινές ημέρες της χειμερινής περιόδου.

Όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, για τις μετακινήσεις πλοία που είναι και το συνηθέστερο μέσο για ταξίδι στις Κυκλάδες, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά τα μέτρα που ισχύουν και όλοι γνωρίζουμε.

Τα βασικά εξ αυτών είναι η είσοδος στα πλοία με υποχρεωτικό rapid test ή μοριακό για όσους ταξιδιώτες δεν είναι εμβολιασμένοι, όπως και η χρήση μάσκας για όλους τους επιβάτες εντός και εκτός των χώρων του πλοίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.