ΤΟΠΙΚΑ

Τεράστια δικαίωση των ενεργειών Κουκά και της ομάδας του στον Δήμο Μυκόνου

Τεράστια δικαίωση των ενεργειών Κουκά και της ομάδας του στον Δήμο Μυκόνου
Μια απόφαση χαστούκι σε όσους ονειρεύτηκαν αλόγιστες επενδύσεις στο νησί σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.Ο δήμαρχος ξανά μπροστάρης στο θέμα

Κρεσέντο επιτυχημένων ενεργειών με στόχευση και αποτελεσματικότητα για την δημοτική αρχή της Μυκόνου αλλά ειδικότερα για τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά που για ακόμα μια φορά είναι αυτός που με τις κινήσεις του κατορθώνει σε ένα ακόμη μεγάλο θέμα του νησιού να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Τεράστιας σημασίας μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του δικαστηρίου  για μπλοκάρισμα της επένδυσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος που ήταν στα σκαριά να γίνει στην Μύκονο.

Μια απόφαση που δικαιώνει ολες τις προσπάθειες του δημάρχου Κωνσταντίνου  Κουκά και της ομάδας του ώστε να επικρατήσει η λογική στο νησί και να σταματήσει η αφαίμαξη του φυσικού πλούτου της Μυκόνου.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγκρίσεων, διαβουλεύσεων και γνωμοδοτήσεων καθώς και των υπουργικών αποφάσεων το τελικό σχέδιο μιας στρατηγικής επένδυσης πάει στο συμβούλιο της επικράτειας για τελικό check και έκδοση προεδρικού διατάγματος που εκκινεί την επένδυση και τη δυνατότητα των αδειοδοτήσεων.

Αν θυμηθούμε και την περίπτωση του Καραπετη  όπου η δημοτική αρχή προσέβαλε το προεδρικό διάταγμα  στο ΣτΕ και αναμένει  την απόφαση  πλέον καθώς νωρίτερα δεν είχε  δυνατότητα προσφυγής.

Στην περίπτωση του grivalia, το δικαστήριο συνεκτιμώντας τα στοιχεία και το γεγονός ότι ξεκίνησε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο στο νησί , απέρριψε και δεν έδωσε την έγκριση του

. Άρα όχι Προεδρικό διάταγμα.

Άρα όχι επένδυση.

Έτσι μετά τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής  , υπήρχε αναμονή για  το προεδρικό διάταγμα για να γίνουν σχετικές  ενέργειες  αλλά τελικά φάνηκε ότι  δικαστές που πήραν την απόφαση  τελικά είχαν σθένος και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.