ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Ταξί με εννέα θέσεις από το καλοκαίρι του 2022 στις Κυκλάδες

Ταξί με εννέα θέσεις από το καλοκαίρι του 2022 στις Κυκλάδες

Ένα νέο μέτρο έρχεται να εφαρμοστεί πιλοτικά και αποκλειστικά στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, το οποίο αφορά τις χερσαίες μεταφορές.

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου “Οδηγώντας με ασφάλεια” του Υπουργείου Μεταφορών επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. Ταξί αυτοκινήτων, τα οποία έχουν έδρα ως διοικητική μονάδα την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με επιβατηγά αυτοκίνητα 6 έως 9 θέσεων τα οποία φέρουν ταξίμετρο.

Το συγκεκριμένο θέμα επιβεβαιώθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από το Νότιο Αιγαίο λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας και αναμένεται να εφαρμοστεί από το καλοκαίρι του 2022, αν και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι μελλοντικά θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των νέων ταξί είναι:

α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια,

β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία, να δύνανται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε κάθε έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο τρόπος επιλογής των δικαιούχων, ο τρόπος λειτουργίας και εκτέλεσης του έργου των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα για την αντικατάσταση και λειτουργία αυτών.

Με απόφαση της παρ. 2 καθορίζονται οι κατηγορίες της κάθε διοικητικής παράβασης για τις οποίες επιβάλλεται η κύρωση αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας που κυμαίνεται από δέκα (10) ημέρες μέχρι έξι (6) μήνες για κάθε παράβαση του τρόπου εκτέλεσης του μεταφορικού έργου των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων.

Η παραπάνω ρύθμιση έγινε με το σκεπτικό ότι λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στη γεωγραφική περιοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αύξησης της χωρητικότητας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.