ΤΟΠΙΚΑ

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο του Super Ferry ΙΙ μετά απο 28χρόνια – Ο τελευταίος χαιρετισμός στην Παναγία της Τήνου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο του Super Ferry ΙΙ μετά απο 28χρόνια – Ο τελευταίος χαιρετισμός στην Παναγία της Τήνου
Η Τήνος αποχαιρέτησε το Super Ferry ΙΙ, μετά από 28 χρόνια συνεπούς και καθημερινής παρουσίας στα νησιά – Το πλοίο σύμβολο ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κύκλο ταξιδιών.
Λίγο πριν της 4 το απόγευμα της Κυριακής (25/10/2021), το πλοίο αφίχθη στο λιμάνι της Τήνου. Ήταν η τελευταία προσέγγιση στο νησί της Μεγαλόχαρης πριν το ταξίδι της επιστροφής για την Ραφήνα.
Το Super Ferry ΙΙ μέχρι και σήμερα έβαλε τη δική του σφραγίδα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της περιοχής. Αγαπήθηκε όσο λίγα πλοία και μετέφερε εκατομμύρια επιβάτες. Έγραψε ιστορία σε αυτή τη γραμμή, οι επιβάτες της οποίας δέθηκαν συναισθηματικά μαζί του.
Η αποχώρηση του πλοίου προκάλεσε συγκίνηση στο νησί, με τους κατοίκους του νησιού να δίνουν το “παρών” στον τελευταίο απόπλου από λιμάνι της Τήνου.
Το Super Ferry ΙΙ πουλήθηκε από την Golden Star Ferries στην seajets. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24 η συμφωνία έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο στην Άνδρο, όπου και συναντήθηκαν οι τρεις μεγάλοι της ακτοπλοΐας (Αδελφοί Στεφάνου και Μάριος Ηλιόπουλος).
Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα ενταχθούν τρία ταχύπλοα (“Superunner”, “Superspeed” “Supercat”) τα οποία έχουν ήδη μετονομασθεί σε “Superunner jet”, “Superspeed jet” και “Supercat jet”, καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό “SuperFerry II”
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα να μπει είτε στις Δυτικές Κυκλάδες είτε στη γραμμή της Κρήτης. Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετός χρόνος και συζητήσεις, καθώς θα προηγηθεί η ετήσια ακινησία του.
Ηλίας Βερβενιώτης… ο Καπετάνιος των δύσκολων αποστολών
Καπετάνιος των μεγάλων συγκινήσεων και δύσκολων αποστολών; Πιθανότατα, για ο Συριανός Καπετάνιος Ηλίας Βερβενιώτης, οποίος για δεύτερη φορά στη καριέρα του, μετά το Blue star Ithaki, επανέρχεται κάτω από ιδιαίτερη φόρτιση να πει αντίο στα λιμάνια!
Αντίο με μεγάλη συγκίνηση και ο χαιρετισμός στην Παναγία της Τήνου
 
Περίπου 20 λεπτά το πλοίο μπήκε για τελευταία φορά στο λιμάνι της Τήνου. Εκεί, εκτός από τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το περίμεναν, εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείου Σύρου, αλλά και αρκετός κόσμος που ήθελε να δει το πλοίο έστω για τελευταία φορά, να τραβήξει φωτογραφίες και ο καθένας να το αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο.
Όλοι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο και εξέφρασαν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι αυτά τα 28 χρόνια εξυπηρέτησης και αδιάλειπτης παρουσίας του πλοίου. Ο καπετάνιος Ηλίας Βερβενιώτης, συνέχισε και μπήκε στο παλιο λιμάνι, θέλοντας να αποχαιρετήσει την Παναγία της Τήνου, κάνοντας υπόκλιση με αλλεπάλληλα και παρατεταμένα σφυρίγματα.
 
Πραγματικά στενές οι σχέσεις μεταξύ επιβατηγών πλοίων και νησιωτών που τους. Ένα πιστό και συνεπέστατο πλοίο αποχαιρέτησε με αυτό τον τρόπο το νησί της Τήνου:

 Πηγή Cyclades 24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.