ΤΟΠΙΚΑ

Στο «πορτοκαλί»η Μύκονος με ένα κρούσμα την ημέρα!

Στο «πορτοκαλί»η Μύκονος με ένα κρούσμα την ημέρα!
Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν με τις αποφάσεις που παίρνουν για το μπες βγες των νησιών

Δυο περιοχές έγιναν… «κόκκινες», πέντε έγιναν «πορτοκαλί», ενώ το επιδημιολογικό φορτίο βρέθηκε επιβαρυμένο σε Χίο και Ιθάκη. Ο κορονοϊός μοιάζει να «τρέχει» ξανά και οι ειδικοί δεν αποκλείουν νέα μέτρα. «Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (19.10.2021), κατά τη συνεδρίαση των επιδημιολόγων, παρατηρήθηκε αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε πολλές περιοχές, με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται επικίνδυνα σε Γρεβενά και Τρίκαλα, τις δυο περιοχές που «κοκκίνησαν». Πλέον, είναι ελάχιστες οι περιφερειακές ενότητες στη βόρεια Ελλάδα που δεν είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες!

Στα Γρεβενά διαπιστώθηκε αύξηση των κρουσμάτων στους ηλικιωμένους και τα Τρίκαλα, αύξηση των νοσηλειών σε μεγαλύτερες ηλικίες. Και οι δύο περιοχές μπήκαν στο επίπεδο του ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου, 4.

Επίσης, στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 του αυξημένου κινδύνου ανεβαίνουν: το Άγιο Όρος, η Μύκονος, η Αρκαδία, η Λευκάδα και η Λέσβος.

Πράσινες μέχρι σήμερα περιοχές, στις οποίες εμφανίστηκε επιβάρυνση και ανέβηκαν στο κίτρινο επίπεδο είναι: η Χίος και η Ιθάκη, ενώ μείωση του ιικού φορτίου από ολόκληρη τη χώρα, παρατηρήθηκε μόνο στην Κέρκυρα που μετακινήθηκε από το πορτοκαλί στο κίτρινο επίπεδο και τις Σποράδες και την Κεφαλονιά, που «πρασίνισαν».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.