ΤΟΠΙΚΑ

«Πόσοι Άγιοι να υπάρχουν πια για να έρθουν να μας σώσουν;»

«Πόσοι Άγιοι να υπάρχουν πια για να έρθουν να μας σώσουν;»
Μια τοποθέτηση επι της ουσίας στο διαδίκτυο αλλά και προτάσεις ξεκάθαρες από τον γνωστό δικηγόρο Κωνσταντίνο Καλλία

Μια ξεχωριστή τοποθέτηση με πρόταση που είναι ακριβώς πάνω στην ώρα της συζήτησης για όσα έγιναν με αφορμή την κακοκαιρία και την διαχείρηση της κατάστασης καταθέτει με ποστάρισμα του στα σοσιαλ ο γνωστός δικηγόρος Κωνσταντίνος Καλλίας.

Διαβάστε για να καταλάβετε. Μήπως πρέπει να την σκεφτούμε σοβαρά;

«Δεν θέλω καν να φαντάζομαι εικόνες με χιλιάδες νήπια, παιδιά και γονείς, εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητα στους παγωμένους δρόμους για δεκάδες ώρες.
Είχαμε όμως Άγιο που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά την Δευτέρα ή λειτούργησε κάποιος ανθρώπινος παράγοντας που απέτρεψε μια τέτοια συμφορά;

Υπήρξε ανθρώπινος παράγοντας ειναι η απάντηση, ο οποίος ονομάζεται ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ειδικά για τα σχολεία. Πρωτόκολλο που είναι πασιφανές ότι απουσίαζε σε κάθε άλλη περίσταση.


Αν θελουμε να μιλάμε στα σοβαρά για διαχρονικό και επιτελικό κράτος πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για θέσεις και φυσικά πρόσωπα και να αρχισουμε να θέτουμε τις βάσεις για διαχρονικά και διακομματικά πρωτόκολλα που θα διαφυλάττουν την ζωή και την ασφάλεια του πολίτη και όχι για τους εκάστοτε σχεδιασμούς μίας κυβερνήσεις ή την ικανότητα ή ανικανότητα του εκάστοτε υπουργού. Τήρησες το πρωτόκολλο; έχει καλώς , δεν το τήρησες; Φυλακή.


Μια κυβέρνηση μπορεί να είναι φιλελεύθερη ή συντηρητική ή αριστερή κλπ να κυβερνά βάση του προεκλογικού προγράμματος της ή όχι, να ψηφίζει υπέρ διαφόρων νομοσχεδίων και να μπορεί να ασκεί εν γένει την πολιτική που θέλει, ΟΜΩΣ ΕΙΔΙΚΑ για την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα που να τηρούνται απαρέγκλιτα.
Θα φέρω ως πρόχειρο παράδειγμα την μοναρχία στην Βρετανία η οποία κλείνει σχεδόν μια χιλιετία παρότι την έχουν εκπροσωπήσει ανα τους αιώνες τραγικές, ταπεινές και ανίκανες προσωπικότητες. Και παρόλα αυτά έχει επιβιώσει επειδή έχουν αυστηρότατα πρωτόκολλα που τα τηρούν, διότι αν εξαρτώνταν από την διάθεση ή την ικανότητα του εκάστοτε μονάρχη, σήμερα απλά δεν θα υπήρχαν.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να μην υπάρχει πρωτόκολλο έκτακτων αναγκών σε αυτήν την χώρα και ο καθένας να κάνει ότι τον φωτίσει ο Αγιος. Διότι σε αυτήν την περίπτωση πόσοι άγιοι πια να υπάρχουν για να έρθουν να μας σώσουν ;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.