ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Φόρτωμας συνεχίζει να νοσηλεύεται και είναι στο οξυγόνο

Ο Φόρτωμας συνεχίζει να νοσηλεύεται και είναι στο οξυγόνο

Το αίσθημα της διασωλήνωσης είναι πολύ έντονο και δεν αφήνει περιθώριο για πολλές σκέψεις. Δεν πέρασε όμως από το μυαλό  μου το χειρότερο σενάριο, ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ήμουν σε πλήρη καταστολή και ότι χρειάζεται χρόνος για αποκατάσταση ώστε να επανέλθω” μας λέει ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αεροπορίας (ΓΝΑ) λόγω κορωνοϊού.
Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

Κύριε Φόρτωμα, πώς είστε;

Είμαι ακόμα στο νοσοκομείο, νοσηλεύομαι δέκα μέρες περίπου. Είμαι λίγο καλύτερα και μέρα με την μέρα γίνομαι ακόμα καλύτερα. Ηταν, είναι μια περιπέτεια υγείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση.

Πως μπήκατε στη διασωλήνωση; Τι αισθανθήκατε; Πώς το βιώσατε;

Νοσηλεύτηκα τη Δευτέρα και επιδεινώθηκε όλη η κατάσταση γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να γίνει διασωλήνωση μετά από δύο μέρες. Για να αποφευχθεί οτιδήποτε χειρότερο. Το γεγονός ότι ήμουν εμβολιασμένος, λειτούργησε αφενός να μην μείνω πολύ στη διασωλήνωση αλλά και να μην έχω επιπλοκές. Καλώ τους φίλους και τις φίλες να εμβολιαστούν και να κάνουν και την πρώτη και τη δεύτερη και την τρίτη δόση!

Παρουσιάσατε πνευμονία και χρειάστηκε να διασωληνωθείτε;

Νόσησα την Πέμπτη πριν την πρωτοχρονιά. Την Κυριακή είχα δύσπνοια και έντονο βήχα και ξημερώματα Δευτέρας μπήκα στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας. Επιδεινώθηκε η όλη κατάσταση μετά την έκτη μέρα οπότε κρίθηκε σκόπιμο να διασωληνωθώ. Είχα τελικά πνευμονία, ευτυχώς όμως προλάβαμε τα χειρότερα.

Η αίσθηση που έχετε τώρα ποια είναι;

Είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση του να διασωληνωθείς και να μη διασωληνωθείς. Γιατί μιλάμε για πλήρη καταστολή του οργανισμού, ότι όλα τα ζωτικά σου όργανα καταστέλλονται. Οπότε επανέρχομαι σιγά σιγά. Προφανώς υπάρχει κόπωση, υπάρχει αδυναμία, αλλά υπάρχει σιγά σιγά και αποκατάσταση. Είμαι ακόμα με ορό και οξυγόνο και φυσικά δεν είμαι αυτή τη στιγμή πλήρως λειτουργικός.

Σας είπαν οι γιατροί πότε θα βγείτε από το νοσοκομείο;

Αυτό δεν το γνωρίζω ακόμα.

Φαντάζομαι ότι και τώρα που το έχετε αντιμετωπίσει, είναι εντελώς διαφορετικά να το συζητάμε και αλλιώς το πώς το έχετε βιώσει εσείς.

Εκείνο το συναίσθημα ότι ξαφνικά σε διασωληνώνουν είναι λίγο έντονο και πρωτόγνωρο αλλά από την άλλη, εφόσον είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, λες ότι όλα θα πάνε καλά.

Να σας κάνω μια ερώτηση και για τα πολιτικά. Οι Κυκλάδες μπαίνουν σε πορεία εκλογών σιγά σιγά. Είναι νωρίς βέβαια, έχουμε 18 μήνες ακόμα μπροστά μας όμως φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα στις Κυκλάδες και με την παρουσία της κυρία Λοίζου ο αγώνας θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος φαντάζομαι.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι υποψηφιότητες. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και από εκεί και μετά όποιος άνθρωπος συνεισφέρει στον αγώνα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία είναι ευπρόσδεκτος. Από εκεί και πέρα, όλοι μας συνεισφέρουμε από όποιο πόστο και αν είμαστε την ώρα που θα το κρίνει ο πρωθυπουργός. Αν και έχει τονίσει και το έχουμε πει και από το βήμα αυτό ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ας μην βιαζόμαστε, ας κοιτάμε αυτά που έχουμε μπροστά μας επειδή έχουμε πολλά και σημαντικά προβλήματα. Αυτό που αφορά τον κόσμο τώρα δεν είναι οι εκλογές αλλά η αντιμετώπιση της πανδημίας και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Εχετε και μεγάλη συμπαράσταση κατά τη διάρκεια της ασθένειας και πολιτική στήριξη.

Υπήρξε ευρύτερη κοινωνικά στήριξη, αυτό ήταν το πιο ευχάριστο και το πιο ενθαρρυντικό. Γιατί ξέρετε, στην πολιτική, ανεξάρτητα από το πόστο που είσαι και το χρόνο που μένεις εκεί, σημασία έχει να έχεις ευρύτερη αποδοχή και αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά. Γιατί ένοιωσα την αγάπη του κόσμου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μου έδωσε δύναμη και ανταποδίδω όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που ένοιωσα αυτές τις μέρες, σε δύσκολες συνθήκες.

Τώρα που το έχετε ξεπεράσει, αισθανθήκατε ποτέ ότι κινδυνεύει η ζωή σας;

Δεν ένοιωσα ποτέ αυτό το συναίσθημα γιατί είμαι σαν άνθρωπος έτσι. Δεν σου αφήνει και περιθώρια η όλη διαδικασία της διασωλήνωσης να το νιώσεις γιατί γίνεται γρήγορα και δεν προλαβαίνεις να νιώσεις τον κίνδυνο.

Και μιας που το περάσατε τι συμβουλεύετε τον κόσμο;

Να εμβολιαστεί, γιατί είναι το μοναδικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας. Να προχωρήσουν σε πλήρη εμβολιασμό, να μην αφήσουν καμία δόση να πάει χαμένη και να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.  Εύχομαι υγεία σε όλους!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.