ΤΟΠΙΚΑ

Ο Τζώρτζης Μονογυιός σκοτώθηκε 2 χιλιόμετρα αφότου παρέλαβε το αυτοκίνητο!

Ο Τζώρτζης Μονογυιός σκοτώθηκε 2 χιλιόμετρα αφότου παρέλαβε το αυτοκίνητο!

Εικόνες με το ιταλικό super car να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα λίγο πριν ο οδηγός χάσει τον έλεγχο – Υπεραυτοκίνητο με 700 ίππους και τελική 340 χλμ/ώρα οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός

Βίντεο με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού λίγο πριν από το θανατηφόρο τροχαίο αποκαλύπτει το protothema.gr.
Βίντεο με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού λίγο πριν το δυστύχημα

Στο βίντεο φαίνεται το super car να κινείται στην δεξιά λωρίδα και να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα λίγο πριν τη μοιραία στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο δέντρο

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις συγκεκριμένες εικόνες τουλάχιστον, το ιταλικό υπεραυτοκίνητο δεν φαίνεται να κινείται με υπερβολικά υψηλή ταχύτητα.

Η τροχαία, που έχει αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, αναμένεται να εξετάσει όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, να συγκεντρώσει υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας ενώ θα αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να εκδώσει πόρισμα για το πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.

Υπεραυτοκίνητο 450.000 ευρώ

ferrari_troxaio_car

 

Ο Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε υπεραυτοκίνητο με 700 ίππους και τελική 340χλμ/ώρα. Το είχε παραγγείλει από τη Γερμανία και ήταν να το παραλάβει στις 17 Ιανουαρίου. Τελικά το παρέλαβε στις 12 Ιανουαρίου και χθες το πήρε για την πρώτη του βόλτα.

Η Ferrari ξεκίνησε για την βόλτα του τρόμου, από το ύψος του Galea στην παραλιακή, συνοδεία φίλων του που επέβαιναν σε δυο ΙΧ, εκ των οποίων το ένα ήταν μάρκας Porsche, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε και αυτό στον Τζωρτζη Μονογυιό.

Πρόκειται για τον οδηγό που έτρεξε να απεγκλωβίσει τον Τζωρτζη Μονογυιό όμως δεν μπόρεσε διότι η Ferrari είχε ήδη αρπάξει φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη Ferrari 488 Pista που αποτελεί γνήσιο εκπρόσωπο και εκφραστή της φιλοσοφίας της ιταλικής εταιρείας, ενώ η απόκτηση της αποτελεί μακρινό όνειρο για τους περισσότερους. Για να το αγοράσει ο άτυχος Τζώρτζης Μονογυιός πούλησε το προηγούμενο πολυτελές και πανάκριβο όχημα του, μια Lamborghini Aventador.

To εκρηκτικό ιταλικό μοντέλο της Ferrari 488 Pistaπαίρνει ζωή από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα, 4.000 cc με δύο τούρμπο και αποδίδει 710 ίππους. Η 488 Pista βγήκε στην παραγωγή για να είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εταιρίας στην πίστα. Βγαλμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία της Ferrari προσφέρει συγκλονιστικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. H τελική αυτή ταχύτητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για γρήγορους γύρους στην πίστα, κάτι που σημαίνει ότι η αεροδυναμική του δεν είναι για μέγιστες ταχύτητες αλλά για καλύτερη συμπεριφορά σε πιο χαμηλές ταχύτητες στις στροφές της πίστας.

Η εταιρία λέει ότι η αεροδυναμική σχεδίαση της Pista παράγει 20% περισσότερη κάθετη δύναμη από το απλό μοντέλο. Όσο για την τιμή αγοράς αυτού του υπεραυτοκινήτου, μια 488 Pista ξεκινά κοντά στις 300.000 ευρώ και ξεπερνά τις 500.000 ευρώ ανάλογα την έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Σύμφωνα με ειδικούς του αυτοκινήτου, η οδήγηση αυτού του ιταλικού «τέρατος» απαιτεί πολύ προσεκτικούς χειρισμούς και αρκεί μια στραβοτιμονιά για να γίνει το κακό, ειδικά όταν το όχημα κινείται σε υψηλές ταχύτητες.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο με τον οδηγό μίας καινούργιας Ferrari 488 Pista να χάνει τον έλεγχο στην Ολλανδία:

Ferrari 488 Pista Crash!

Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο περιέγραψε στο protothema.gr γυναίκα οδηγός που βρισκόταν πίσω ακριβώς από το super car, τη μοιραία στιγμή που ο οδηγός του, έχασε τον έλεγχο.

Σοκαρισμένη από το σκηνικό, η γυναίκα, περιέγραψε το συμβάν και μάλιστα, ήταν η πρώτη που σταμάτησε στο σημείο μαζί με άλλο ένα αυτοκίνητο, για να βοηθήσουν. Όπως είπε, κινούνταν με το όχημα της στην παραλιακή, στη μεσαία λωρίδα με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη. Στο ύψος της Βούλας και μπροστά από το μαγαζί Riviera Coast, την προσπέρασε από τη δεξιά λωρίδα, η κόκκινη Ferrari με υπερβολική ταχύτητα. Όπως είπε, τρόμαξε, που σχεδόν σταμάτησε το αυτοκίνητο της καθώς η Ferrari, έκανε εκκωφαντικό θόρυβο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ήταν σαν να γινόταν σεισμός».

Λίγα μέτρα μακρύτερα, αμέσως μετά τη συμβολή της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκεί που ο δρόμος στρίβει ανοικτά δεξιά με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη, το κόκκινο super car, καταφέρνει να στρίψει δεξιά για να κατευθυνθεί ευθεία προς τα Λιμανάκια, όμως φαίνεται λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, να χάνει τον έλεγχο και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, αμέσως μετά το φανάρι που κάνει αριστερά για τη Βάρης – Κορωπίου, να φεύγει αριστερά, στο ύψος του παλιού περιπτέρου «Κουτάλα», να ανεβαίνει στο διαχωριστικό διάζωμα και να «σκάει» πάνω στο δέντρο.

Το όχημα αρπάζει φωτιά ενώ η αυτόπτης μάρτυρας, στρίβει αριστερά στη λεωφόρο Ευελπίδων που οδηγεί στη Βάρης – Κορωπίου και εκεί κοντά στο φυτώριο, μαζί με ένα άλλο όχημα σταματάει για να βοηθήσει.

Πλησιάζοντας, βλέπουν να ανοίγει η πόρτα και να βγαίνει η σύζυγος του Μονογυιού, ενώ όπως είπε, φοβήθηκαν να πλησιάσουν περισσότερο, καθώς η φωτιά φούντωνε και ο κίνδυνος έκρηξης, ήταν πλέον ορατός.

Από το κινητό της τηλέφωνο ενημερώνει την αστυνομία και την αδερφή της, η οποία είχε περάσει από το σημείο πέντε λεπτά νωρίτερα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.