ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κουκάς πήρε τα μεγάλα ρίσκα και θα θερίσει πλέον το 2022 τους καρπούς που έσπειρε το 2021

Ο Κουκάς πήρε τα μεγάλα ρίσκα και θα θερίσει πλέον το 2022 τους καρπούς που έσπειρε το 2021
Η αποτίμηση της χρονιάς που έφυγε,αστυνόμευση, η θετική σαιζόν,η αντιμετώπιση της πανδημίας, η πάταξη της άναρχης δόμησης και άλλα

Την ατζέντα των προσπαθειών, των ενεργειών τους και των αποτελεσμάτων τους για τα νησιά των Κυκλάδων περιέγραψαν Δήμαρχοι του νησιωτικού νομού, στο πλαίσιο μίας σύντομης απολογιστικής ματιάς για το έτος 2021 που “κλείνει” σήμερα.

Στο “κατώφλι” της “αυγής” της επόμενης χρονιάς, οι Δήμαρχοι τονίζουν πως έδωσαν έμφαση στην περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών τους με σκοπό την ανάπτυξη των νησιών, ενώ μερίμνησαν και για ζητήματα καθημερινότητας. Από την πλευρά τους, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη συγκυρία της πανδημίας, που έθεσε εμπόδια στην πορεία και εξέλιξη πραγμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά σαφώς, αφιέρωσαν και στην πορεία του τουρισμού τη φετινή χρονιά. Τέλος, οι ίδιοι αισιοδοξώντας για το 2022, ευχήθηκαν να είναι μία καλύτερη χρονιά, κατά την οποίαν θα λάβει τέλος η πανδημία.

Μύκονος, Κώστας Κουκάς

Ικανοποιημένος από τις κινήσεις και το έργο της Δημοτικής Αρχής στη Μύκονο παρουσιάζεται ο Δήμαρχος του νησιού, Κώστας Κουκάς στο πλαίσιο των δηλώσεών του προς την εφημερίδα, αναφορικά με το έτος 2021.

Ο ίδιος, απολογιστικά καταγράφει τα εξής: “Η φετινή χρονιά ήταν μια απαιτητική και ιδιαίτερη χρονιά γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις. Η αντιμετώπιση της πανδημίας, η τουριστική σεζόν, η αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων υποδομών σε συνδυασμό με τη διασφάλιση του τοπικού χαρακτήρα και της προστασίας του περιβάλλοντος στο νησί.
Στο τέλος αυτής της χρονιάς θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την γενική εικόνα, καθώς και την ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής αλλά κυρίως της τοπικής μας κοινωνίας σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Καταρχήν είχαμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα και ένα από τα πιο εξοπλισμένα και ποιοτικά Κέντρα Υγείας κάτι που συνέβαλε στην ικανοποιητική θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Παράλληλα λόγω της καλής υγειονομικής εικόνας, της προβολής που κάναμε στα social media και την κινητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου είχαμε μια ανέλπιστα θετική τουριστική περίοδο που έφτασε τον Αύγουστο σχεδόν στα επίπεδα του 19 ενώ σε επίπεδο εσόδων μάλλον το ξεπέρασε.
Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω των ανεπαρκών για το μέγεθος των επισκεπτών βασικών υποδομών ευαισθητοποίησαν ακόμα περισσότερο την Πολιτεία και αποδέχθηκε αιτήσεις που είχαμε υποβάλει από τις αρχές του έτους για χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ για τον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης.  Φέτος επίσης λειτούργησε για πρώτη φορά η Υποδιεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση led, ενισχύθηκε το οδικό δίκτυο. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι δικαιώνεται και η στάση της Δημοτικής αρχής απέναντι στην άναρχη ανάπτυξη και τις μεγάλες επενδύσεις λόγω και της πρόσφατης απόφασης του ΣΤΕ σε μια επένδυση στο Καλό Λιβάδι που από την αρχή είχε εκφράσει ομόφωνα την αντίθεση του ο Δήμος Μυκόνου. Σχετικά με την επόμενη χρονιά κεντρικό στοίχημα παραμένει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η έγκαιρη προετοιμασία της νέας τουριστικής περιόδου, η δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής και η ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας απέναντι σε όσους προκρίνουν ανάπτυξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις εις βάρος του μυκονιάτικου τοπίου. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τος θερμές μου ευχές σε όλους τους αναγνώστες σας για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία τη νέα χρονιά. Και θα μου επιτρέψετε με την ευκαιρία της προσωπικής μου νόσησης να παρακαλέσω όλους όσους μπορούν να εμβολιαστούν, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι να προσέχουν και να τηρούν τους κανόνες δημόσιας υγείας. Να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε να προστατέψουμε ανθρώπινες ζωές.”.
πηγή koinignomi.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.