ΤΟΠΙΚΑ

Οδεύουμε προς χαλάρωση των μέτρων σε ορισμένους τομείς

Οδεύουμε προς χαλάρωση των μέτρων σε ορισμένους τομείς

Την Τετάρτη συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών για να εκτιμήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις εντός της εβδομάδας.

Στις 16 Ιανουαρίου πάντως λήγει ο χρονικός ορίζοντας των μέτρων που έχουν επιβληθεί. Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει αν αυτά παραταθούν, κλιμακωθούν ή χαλαρώσουν εν μέρει, με αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα ή και επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με το Mega, θέλει παράταση των υφιστάμενων περιορισμών για ακόμη μία εβδομάδα, ώστε να διαμορφωθεί μία καλύτερη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Το δεύτερο σενάριο, που φαίνεται να είναι και το πιο πιθανό, είναι να υπάρξει μία πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν σκέψεις για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι με τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα λειτουργούν με 10% πληρότητα, με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα.

Οι υπόλοιποι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Δηλαδή:

-Στην εστίαση θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύει έως τα μεσάνυχτα.

-Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Η τηλεργασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.