ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παράταση για την άρση των μέτρων σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα

Νέα παράταση για την άρση των μέτρων σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να παραταθεί άλλη μία εβδομάδα, και ως τις 30 Ιανουαρίου, η ισχύς των περιοριστικών μέτρων που ενεργοποιήθηκαν για την αναχαίτιση της επιδημίας πρώτη φορά πριν από την Πρωτοχρονιά έγινε δεκτή χθες από το υπουργείο Υγείας. Ήταν κάτι το αναμενόμενο, μιας και η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, αν και υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τα μέτρα, ειδικά από πλευράς της επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης.

Τα μέλη της Επιτροπής έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη ώστε να αξιολογήσουν εκ νέου την επιδημιολογική κατάσταση και το χρονικό περιθώριο που αυτή αφήνει για την ολική ή μερική άρση των μέτρων από τον επόμενο πια μήνα. Κατά πάσα πιθανότητα, τα μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η υποχώρηση των κρουσμάτων αλλά και των «σκληρών» επιδημιολογικών δεικτών, δηλαδή νέων νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και νεκρών, και η επίπτωσή τους στο σύστημα υγείας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών όπως και η ενίσχυση του εμβολιαστικού μετώπου, ιδίως με τους εμβολιασμούς της αναμνηστικής και της πρώτης δόσης για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Αυτά θα κρίνουν τι θα ισχύει τον Φεβρουάριο στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα, την τηλεργασία. Το σίγουρο είναι πως η χρήση της ειδικής προστατευτικής μάσκας ή της διπλής μάσκας θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.