ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία έκλεισαν οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου

Με επιτυχία έκλεισαν οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου

Ο πρώην πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ έφυγε πριν από έξι μήνες από τη ζωή χτυπημένος από τον covid-19, ωστόσο η αύρα του δεν έλειπε από την πρώτη ημέρα των αγώνων. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων αφιέρωσαν τους αγώνες στον Βασίλη Σεβαστή και τίμησαν την μνήμη του. «Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε τους αγώνες στον πατέρα μου, είμαι χαρούμενη γι΄ αυτό. Ο μπαμπάς μου αγαπούσε τον στίβο, τους αθλητές, τα σωματεία», είπε η κόρη του Αφροδίτη Σεβαστή, που παρέλαβε από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τιμητική πλακέτα για την οικογένεια Σεβαστή, ως φόρος τιμής για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Ρούσσος πρόεδρος της Ένωσης Καζώνης Κάλυμνος 2000 και προσωπικός φίλους του Βασίλη Σεβαστή πήρε το λόγο και ανέλαβε να μιλήσει για τον αθλητή και τον άνθρωπο Σεβαστή. Ο Ρούσσος έκανε αναδρομή της πορείας του από την εποχή που ήταν αθλητή και ξεκίνησε την πορεία του στην Κάλυμνο μέχρι και τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στην ηγετικές θέσεις στον ΣΕΓΑΣ.

«Τον Βασίλη Σεβαστή τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί σε διάφορες διοργανώσεις. Αναγνώρισα από την αρχή το πάθος και την αγάπη του για τον στίβο και τον αθλητισμό», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, που αναφέρθηκε και στην ιστορική αξία των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων και στην ανάγκη να συνεχίσουν να την αδιάλειπτη πορεία τους, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίζει να στηρίζει τον συγκεκριμένο θεσμό.

«Εμείς όλοι οι αθλητές και παράγοντες που υπηρετούμε τις παγκόσμιες διαχρονικές αξίες του ολυμπισμού θέλουμε ένα Αιγαίο όπου οι μόνοι εξοπλισμοί θα είναι για τα στάδια και τον πολιτισμό. Ένα Αιγαίο όπου οι αγώνες και οι ανταγωνισμοί θα είναι για το ωραίο το μεγάλο και το αληθινό. Θέλουμε ένα Αιγαίο όπου τα μόνο πλοία που θα πλέουν θα είναι γεμάτα νιάτα χαρά και όνειρα σαν και αυτά που ήρθαν σήμερα εδώ στην όμορφη Χίο. Σήμερα εδώ, αυτή την πίστη μας, τη διάθεση μας, το όνειρο μας, μοιραζόμαστε όλοι μαζί χωρίς επιφυλάξεις. Και η παρουσία όλων μας εδώ είναι ίσως το καλύτερο μνημόσυνο σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο στίβο και τον αθλητισμό και ονειρεύτηκε και έκανε πράξη τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Τιμούμε τον Βασίλη Σεβαστή για την διαχρονική του προσφορά. Καλό αγώνα σε όλες και όλους και κυρίως διασκεδάστε τους αγώνες», ήταν τα λόγια της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που πριν την έναρξη των αγώνων τιμήθηκε από τους τέσσερις προέδρους των ΕΑΣ του Αιγαίου. Οι Κώστας Ζήκας, Δημήτρης Κάβουρας, Δημήτρης Πάπας και Μάριος Ντουντούλας τίμησαν την πρόεδρο, για την προσφορά της στον στίβο.

Το παρών στην τελετή έναρξης των αγώνων έδωσαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Τριαντάφυλλος, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Το φινάλε των αγώνων βρήκε τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα νησιά του Αιγαίου με χαμόγελα ικανοποίησης, για τη συμμετοχή τους σε ένα γεγονός με αθλητικό και κοινωνικό χαρακτήρα. H ολοκλήρωση της δράσης σήμανε και την έναρξη της γιορτής στο στάδιο της Χίου. Ικαριώτικα, Χιώτικα και όλα τα νησιώτικα ακούσματα ένωσαν αθλητές, αθλήτριες, κριτές, εθελοντές, εκπροσώπους των σωματείων, ακόμη και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που δεν έχασαν την ευκαιρία να χορέψουν και να απολαύσουν τη γιορτή του αθλητισμού. Ικαριώτες Λημνιώτες, Καλύμνιου, ακόμη και Μυκονιάτες ακολούθησαν με επιτυχία το ρυθμό της νησιώτικης μουσικής αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως ο αθλητισμός είναι το καλύτερο μέσο για να ενώσει ανθρώπους από διάφορα μέρη.

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στην τελετή λήξης έδωσε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, το αναμνηστικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θέλοντας να την τιμήσει για την προσφορά της στον ιστορικό θεσμό. Παράλληλα παρέδωσε τη σημαία των αγώνων, στη Λήμνο, εκεί όπου θα γίνει η διοργάνωση του 2022.

Στην δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) και ο Χριστόφορος Μαερούσης  (ΦΟ Βροντάδου) πήγαν μαζί στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας των 3.000 μ. με τον Μαγγίνα να τερματίζει τελικά νικητής με 8.39.95 και τον Μερούση να ακολουθεί με 8.54.26. Η τρίτη θέση πήγε στον έφηβο Ανδρέα Έλληνα (Ενωση Καζώνης Κάλυμνος 2000), που πέτυχε 9.53.87.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της 14χρονης Παρασκευής Γαλανού (ΑΟ Ρόδου η Καλλιπάτειρα), που διένυσε τα 200 μ. σε 19.96 (-0,6) και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της δεύτερης μέρας 

Οι αγώνες έγιναν με βάση το εγκεκριμένο από την ΓΓΑ , υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εξάλλου, το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα με εκπροσώπους των σωματείων του Αιγαίου. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Τριαντάφυλλος και Βούλα Παχατουρίδου, καθώς και οι πρόεδροι των ΕΑΣ του Αιγαίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν απόψεις και τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τον στίβο της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

πηγη Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.