ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρο ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 κρούσματα σήμερα

Μαύρο ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 κρούσματα σήμερα

Κρούσματα σήμερα: Τα ρεκόρ είναι για να… σπάνε και δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού το έχει επιδείξει ουκ ολίγες φορές, αφήνοντας το μελανό της αποτύπωμα στους επιδημιολογικούς δείκτες.
Το «μαύρο» ρεκόρ των μολύνσεων Covid-19 που σημειώθηκε χθες Δευτέρα, θα σπάσει σήμερα, με τα κρούσματα να ξεπερνάνε ήδη το πρωί της Τρίτης τις 15.000, όπως τόνισε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να εφαρμοστούν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου. Όπως αποκάλυψε η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, Τετάρτη, όπου θα λάβει υπόψη τόσο τα σημερινά όσο και τα αυριανά κρούσματα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.