ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος

Κύκλωμα κοκαΐνης: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος

«Αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένα γαϊδούρι ζωντανό, δεν έχω καμία σχέση» λέει ο ηθοποιός – Ο 47χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος υπηρετούσε ως σύνδεσμος του Λιμενικού με την FRONTEX στη Λέσβο – Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι πελάτες του – «Λαλά», «κρουασάν», «κορίτσια» και «κυδώνια» τα  συνθηματικά τους

«Από την περαιτέρω αξιολόγηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, κατηγορούμενοι για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πέρα από τους συλληφθέντες, τυγχάνουν και έτερα άτομα – ιδιώτες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Ωστόσο, τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ των προαναφερόμενων είναι και ο ηθοποιός (σ.σ αναφέρονται όλα τα στοιχεία ημερομηνία γέννησης, κατοικίας) ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικές ουσίες από τον λιμενικό».
Αυτό είναι το κομμάτι του διαβιβαστικού της δικογραφίας που παρουσιάζει το protothema.grκαι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι πελάτες του καρτέλ του Λιμενικού, ανάμεσα στους οποίους και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι εγκέφαλος είναι ένας 47χρονος σημαιοφόρος του Λιμενικού, ο οποίος υπηρετούσε ως σύνδεσμος του Λιμενικού με την FRONTEX στο νησί της Λέσβου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν «την 15η Ιανουαρίου του 2021 όταν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, άνευ ημερομηνίας σχετική με την υπόθεση έγγραφη καταγγελία την οποία φέρεται να έχουν συντάξει «Αγανακτισμένοι Πολίτες» (περιοχής Φθιώτιδας) οι οποίοι δεν κατονομάζονται». Η υπηρεσία των «Αδιάφθορων» προχώρησε σε πολύμηνη παρακολούθηση τηλεφώνων και υπόπτων και την Τετάρτη πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου. «Την 29η Σεπτεμβρίου του 2021 μετά από αξιολόγηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, ο αξιωματικός του Λιμενικού τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από στελέχη των Αδιάφθορων στη Λαμία κατά την επιβίβαση του σε Ι.Χ για τη μετάβαση του στον Πειραιά προκειμένου να ταξιδέψει ακτοπλοϊκά για τη Λέσβο, για ανάληψη υπηρεσίας ως σύνδεσμος του Λιμενικού με την FRONTEX. Το επιτηρούμενο όχημα αφού εισήλθε στον Πειραιά, πραγματοποίησε στάση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ο λιμενικός εισήλθε εντός του καταστήματος και μετά από λίγα λεπτά βγήκε συνοδευόμενος από άλλο συγκατηγορούμενο, εισήλθε εκ νέου στο όχημα συνέχισε την πορεία του και κατέληξε στο λιμάνι του Πειραιά. Κατά την αποβίβαση του από το Ι.Χ, πλησίον της πύλης Ε3, κλιμάκιο της υπηρεσίας μας του διενήργησε σωματική έρευνα κατά την οποία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη 3.7 γραμμάρια και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα στο αυτοκίνητο μέσα σε σακίδιο πλάτης που ανήκει στον λιμενικό διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός πλαστικού κουτιού που περιείχε κάνναβη βάρους 137 γραμμαρίων».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε οικίες και χώρους εργασίας του λιμενικού και ακόμη πέντε ατόμων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

257,9 γραμμάρια κάνναβη,
10 δενδρύλλια κάνναβης,

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.