ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος πρώτος προορισμός για διακοπές στον κόσμο

Η Μύκονος πρώτος προορισμός για διακοπές στον κόσμο

Αστέρι» έλαβε η Ελλάδα από τους ταξιδιωτικούς συντάκτες του Times. Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Times επιλέγουν την Ελλάδα ανάμεσα στους 100 ιδανικούς προορισμούς του πλανήτη (100 ultimate trips for 2022), χαρακτηρίζοντας ως ιδανική για οικογένειες, πολυτελείς διακοπές και κρουαζιέρα.

Ως τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες αλλά και για τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν πολυτελείς διακοπές παρουσιάζουν την Ελλάδα οι Times του Λονδίνου στην ταξιδιωτική σελίδα τους Travel, εστιάζοντας στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν τη χώρα μας σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα της χώρας, το γεωγραφικό ανάγλυφο της και τις τουριστικές της υποδομές.

Ειδικότερα ο δημοσιογράφος Sean Newsom των Times προτείνει την Ρόδο, τη Χαλκιδική και την Κρήτη ως προορισμούς με ιδανικές παραλίες για όλη την οικογένεια.

Οι τρεις αυτοί ταξιδιωτικοί προορισμοί συγκαταλέγονται ανάμεσα σε μέρη όπως οι Μαλδίβες. Μάλιστα η Ρόδος λαμβάνει την 2η θέση, η Χαλκιδική την 4η και η Κρήτη την 11η.

Από την πλευρά της, η ταξιδιωτικής συντάκτης των Times, Susan d’Arcy, που γράφει για τον πολυτελή τουρισμό κατατάσσει τη χώρα μας στην 1η θέση με την Μύκονο να περιγράφεται – και όχι αδίκως – ως τον καλύτερο προορισμός για τουρίστες με υψηλές απαιτήσεις.

«Οι Μυκονιάτες δεν πιστεύουν ότι έχουν την καλύτερη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση στην Ευρώπη, πιστεύουν ότι έχουν την καλύτερη στον κόσμο. Αν λοιπόν σχεδιάζετε μια ξεχωριστή εξόρμηση με την οικογένεια ή τους φίλους σας, βάλτε αυτό το… ακούραστο ελληνικό νησί στο ραντάρ σας», αναφέρει το άρθρο των Times.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας στην κατηγορία αυτή αφήνει πίσω της προορισμούς όπως η Γαλλική Ριβιέρα, οι Μαλδίβες, το Μεξικό, η Αυστραλία κ.α.

Να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως κατηγορίας η ταξιδιωτική συντάκτρια των Times, Cathy Adams, προτρέπει τους Βρετανούς αναγνώστες της να ταξιδέψουν σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία αφού με ένα PLF και ένα PCR test σαν αυτά που ισχύουν στη χώρα τους μπορούν να τους εγγυηθούν ασφαλείς διακοπές.

Τέλος, οι Times προτείνουν την χώρα μας και σε άλλες κατηγορίες όπως οι μοναχικές διακοπές και διακοπές κρουαζιέρας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.