ΕΛΛΑΔΑ

Η άρση των μέτρων θα δείξει και το τέλος της πανδημίας

Η άρση των μέτρων θα δείξει και το τέλος της πανδημίας

Έτσι και αυτή την εβδομάδα οι ειδικοί θα κληθούν να εξετάσουν την δυνατότητα της “απελευθέρωσης” της διασκέδασης, δηλαδή να επιτρέπονται και οι όρθιοι πελάτες στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, αλλά και την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, το ποσοστό των οποίων έχει παραμείνει στο 10% της χωρητικότητας των σταδίων.

Η εκτίμηση είναι ότι αυτά τα δύο μέτρα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου για να εγκριθούν από τους επιστήμονες.

Τελευταίο όλων των μέτρων θα είναι η μάσκα, καθώς παρέχει μεγάλη προστασία απέναντι στην υπερμεταδοτικότητα της «μετάλλαξης Όμικρον». Η μάσκα σε λίγο καιρό – όχι όμως ακόμη – θα σταματήσει να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους.

Πιο πίσω φαίνεται να πηγαίνει ο περιορισμός της τηλεργασίας, μέτρο το οποίο πάντως θα διατηρηθεί επί μονίμου βάσεως σε ένα ποσοστό μιας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας την περίοδο της πανδημίας.

“Η πρόθεση είναι να αποκλιμακώνονται συνεχώς τα μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,, τονίζοντας ότι σε σχέση με την “Δέλτα”, όπου η εμβολιαστική κάλυψη στον γενικό πληθυσμού ήταν στο 67%, τώρα με την “Όμικρον” είναι στο 84%, κι έτσι η κοινότητα εμβολιαστικά είναι πιο θωρακισμένη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.