ΤΟΠΙΚΑ

«Ελλάδα Γη και Πέλαγος» με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση του Δήμου Μυκόνου»

«Ελλάδα Γη και Πέλαγος» με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση του Δήμου Μυκόνου»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο θέατρο Λάκκας η μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση του Δήμου Μυκόνου “Ελλάδα Γη και Πέλαγος” 200 χρόνια παράδοση-μνήμη-ιστορία, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που έγινε σε συνδιοργάνωση με τη Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου, την Πρόεδρο Μαριγούλα Αποστόλου και την συμμετοχή των Χορευτικών μας Συλλόγων και Ομάδων «Οι Ανεμόμυλοι», «Μαντώ» και «Μυκονιάτικη Βεγγέρα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρουσουνέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιάρης, η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανή Κουφού και η Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Άννα Αθυμαρίτη.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες του νησιού μετά από πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένης Κοντιζά.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους και το κρύο, ο κόσμος δήλωσε παρών και ζέστανε με το δυνατό χειροκρότημα του την ατμόσφαιρα, ενώ οι εντυπωσιακές φορεσιές από διάφορα διαμερίσματα της χώρας σε συνδυασμό με τους χορούς των αντίστοιχων περιοχών, κέρδισαν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Η εκδήλωση εκτυλίχθηκε σε 6 ενότητες που φώτισανπτυχές της Επανάστασης αρχής γενομένης από το μήνυμα της Εθνεγερσίας, προχωρώντας στο κρυφό σχολειό, στη ζωή στη Ρούμελη και στο Μοριά, στον αγώνα στη θάλασσα και την Μυκονιάτισσα ΗρωίδαΜαντώ Μαυρογένη και σημαντικούς Μυκονιάτες Αγωνιστές του ’21 και πέρασε στα τραγούδια της Επανάστασης πλαισιωμένα με ιστορικούς χορούς και φτάνοντας στο σήμερα.

Τα χορευτικά συγκροτήματα απαρτίστηκαν από τους ακόλουθους χορευτές:

ΟΙ ΑΝΕΜΌΜΥΛΟΙ

Παναγιώτης Γαλάτης, Γιάννης Βαρδαλάχος,  Αλέξανδρος Κάπης, Αναστασία Ασημομύτη Βεατρίκη Θεοχάρη, Σωτηρία Μόσχου, Leanne Vorrias, Μαρίνα Ασημομύτη, Ειρήνη Vakarchuka, Αγγελική Καζετόρη, Χριστίνα Τριανταφύλλου και η δασκάλα τους Μαρία Χρισταρά

ΜΑΝΤΩ

Ασημομύτη Μιχαέλα, Βλασταρη Αντωνία, Γρυπάρης Βασίλης, Γρυπάρη Φρασκούλα, Δακτυλίδη Ιωάννα, Δακτυλίδη Κατερίνα, Ευαγγελόπουλος Παναγιώτης, Ζαφειροπούλου Σεμίνα, Καρπάκη Τίνα, ΛειβαδινόςΚώστας, Μαρούλας Κώστας, Πανουσάκος Ιωάννης, Παπασταύρου Γιώργος, Στασινού Νεφέλη, ΦρόκκουΑρνίτ και η δασκάλα τους Ειρήνη Νάζου.

ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΒΕΓΓΈΡΑ

Αντώνης Αντωνίνης, Γρυπάρης Βασίλης, ΡουσσάκηςΣταμάτης, Χανιώτης Γιακουμής, Κοντιζάς Νικόλας, Φραντζέσκου Αγγελική, Αθηνά Τσαρνά, ΑντωνίνηΕλένη, Αντωνίνη Χρυσαυγή, Βαρώνου Πόπη, Ανδρεοπούλου Νικολέττα, Άννα Κουσαθανά, Σαντοριναίου Εύη, Παπαχρονοπούλου Δανάη, ΑρεβύθηΜαρίλια και στους δασκάλους τους Αντώνη Αντωνίνηκαι Γιάννη Κοντογιάννη ο οποίος είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια και δομή της παράστασης.

Ξεχωριστή πινελιά στην παράσταση τα παιδιά που με την παρουσία τους μας γέμισαν ελπίδα.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μανόλης Κόττορος, Χρήστος Ντούλιας, Κώστας Μήτσιος, Ιωάννα Ρήγα, Ανδρέας Παππά.

Αφηγητές κειμένων: Εύη Γεροκώστα, Δημήτριος Δομίνικος Κουκάς. Την Μαντώ ενσάρκωσε η Σταυρούλα Βενιζέλου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.