ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις μελέτες Τσιόδρα-Λύτρα

Εισαγγελική έρευνα για τις μελέτες Τσιόδρα-Λύτρα

Συγκεκριμένα, η μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα θα αποτελέσει αντικείμενο της μεγάλης έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού και για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ στο ΕΣΥ, που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Scandinavian Journal of Public Health».

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη του καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Θεόδωρου Λύτρα, η θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 αυξάνεται από 25% έως 57% ανάλογα με την πληρότητα των ΜΕΘ, ποσοστό που εξαρτάται και από το αν οι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εντός ή εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η επίμαχη μελέτη των δύο καθηγητών εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση της βασιμότητας του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως αυτή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.