ΤΟΠΙΚΑ

Γιατί τελικά η χειμερινή ώρα θα αλλάξει και πάλι

Γιατί τελικά η χειμερινή ώρα θα αλλάξει και πάλι

Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 31 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Και αυτό επειδή την επόμενη Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. θα πρέπει να γυρίσουν σε 03:00 π.μ.

Αλλαγή ώρας: Ο λόγος που αλλάζει

Το 1784 ο Βενιαμίν Φραγκλίνος πρότεινε οι άνθρωποι να ξυπνούν μία ώρα νωρίτερα επειδή έτσι εξοικονομείται μεγάλο ποσοστό ενέργειας.

Χρειάστηκε, όμως, να περάσουν περισσότερα πολλά – πολλά χρόνια για να εφαρμοστεί η ιδέα του Φραγκλίνου. Η πρώτη φορά που οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μία ώρα μπροστά ήταν το 1916 στη Γερμανία.

Ο λόγος ήταν για να εξοικονομήσουν περισσότερη ενέργεια, εκμεταλλευόμενοι το ηλιακό φως, καθώς μαινόταν ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Στην Ελλάδα η αλλαγή της ώρας καθιερώθηκε το 1975, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.