ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε ξανά από τσούχτρες η παραλία στον Ορνό

Γέμισε ξανά από τσούχτρες η παραλία στον Ορνό

Παρότι μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο (αν και η θερμοκρασία παραπέμπει σε καλοκαίρι), το φαινόμενο της εμφάνισης μεδουσών και συγγενικών τους ειδών στα νησιά των Κυκλάδων διατηρείται έστω και μέσα στον Νοέμβρη.

Στην  παραλία του Όρνου στην Μύκονο, έκαναν χθες την εμφάνιση τους εκατοντάδες μέδουσες «Pelagia noctiluca».

Οι μέδουσες ξεβράστηκαν στην άμμο από τα κύματα, δημιουργώντας αποκρουστικό θέαμα. Σημειώνεται δε ότι το συγκεκριμένο είδος μέδουσας παρέχει μια ισχυρή δόση τοξίνης σε κάθε οργανισμό με τον οποίο έρχεται σε επαφή και το τσίμπημα της είναι ιδιαίτερα επώδυνο, όχι όμως επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παρόμοιες αναφορές για την παρουσία του συγκεκριμένου είδους, είχαμε τις προηγούμενες μέρες και σε άλλες παραλίες του νησιού, στον Πάνορμο και στον Άγιο Σώστη αλλά και στη Ψαρού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρέπει να έφτασαν στη Μύκονο με την βοήθεια των νοτιάδων.

Το φαινόμενο μάλιστα είναι έντονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Σύρος η Τήνος και η Παρος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή και η γενικότερη αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών, πιθανολογείται ως κύρια αιτία που οι μέδουσες κατακλύζουν τα τελευταία καλοκαίρια τις ελληνικές θάλασσες.

tsouxtres-1
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.