ΤΟΠΙΚΑ

«Βόμβα» Θωμαΐδη: «Τοπικά μέτρα για να κάνουμε Χριστούγεννα»

«Βόμβα» Θωμαΐδη: «Τοπικά μέτρα για να κάνουμε Χριστούγεννα»

Εκτιμώντας την κατάσταση συνολικά στη χώρα, είπε πως συγκριτικά με άλλες χώρες «δεν είμαστε άσχημα, η θετικότητα είναι στο 1,5 και στις κόκκινες περιοχές φαίνεται να επιβραδύνεται».

Σχετικά με τα μέτρα, επέμεινε πως «ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα».

Παραδέχθηκε ότι, «ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει είναι οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι» εξηγώντας πως «οι εισαγωγές αφορούν κυρίως ανθρώπους άνω των 60 και στις ΜΕΘ άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των οποίων είναι ανεμβολίαστοι».

Ερωτηθείς, τέλος για τη μετάλλαξη Όμικρον και για τη μεταδοτικότητά της, είπε πως «περιμέναμε επικράτηση της Δέλτα τον Αύγουστο και μέσα στον Ιούλιο είχε επικρατήσει.

Οι πρώτες ενδείξεις της Όμικρον δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική.

Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική η ιχνηλάτιση», κατέληξε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.