ΤΟΠΙΚΑ

«Βλακοανίκανοι δημοτικοί σύμβουλοι κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους»

«Βλακοανίκανοι δημοτικοί σύμβουλοι κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους»
Απίστευτοι χαρακτηρισμοί και οχετός ύβρεων από τον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο Σ.Κουσαθανά εναντίον του συνόλου των δημοτικών συμβούλων

Με την επιστολή παραίτησης  και ένα ποστάρισμα στο διαδίκτυο ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Κουσαθανάς  αρκετές μέρες μετά(2/9 είχε στείλει την επιστολή )και αφού ήδη έχει ορκιστεί ο αντικαταστάτης του , χωρίς να κάνει γνωστούς τους πραγματικούς λόγους που παραιτήθηκε εμφανίστηκε με δημόσια τοποθέτηση του.

Σε αυτή την τοποθέτηση προβαίνει σε απίστευτα  προσβλητικές φράσεις τουλάχιστον, για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Μυκόνου και τους αποκαλεί  «βλακοανίκανους» προκαλώντας και απορία για το ύφος της επίθεσης αλλά και για το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού και λόγου στο νησί.

Ο Σταύρος Κουσαθανάς αποκαλεί το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Μυκόνου σε μια αποστροφή του ποσταρίσματός του βλακοανίκανους που κοροϊδεύουν είτε λόγω σκοπιμότητας είτε λόγω βλακείας.
Γράφει χαρακτηριστικά:

«Πέρα από 5-6 συμβούλους κι από τους 3 συνδυασμούς, οι υπόλοιποι σας κοροϊδεύουν είτε λόγω σκοπιμότητας είτε λόγω ανικανότητας και βλακείας… Απλά οι βλακοανίκανοι κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους…»

 

Ο Σταύρος Κουσαθανάς είχε παραιτηθεί από της 2/9/2021 από την θέση του δημοτικού συμβούλου με επιστολή του χωρίς όμως επίσημα να ενημερώσει ποτέ σε πρώτο χρόνο ο ίδιος ως όφειλε να κάνει την τοπική κοινωνία της Μυκόνου που τον ψήφισε  και κυρίως τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να μάθει ο κόσμος τους πραγματικούς λόγους παραίτησης.

Γράφει στο διαδίκτυο ο Σταύρος Κουσαθανάς:

«Φίλε αναγνώστη

1.Βρέθηκε η χαμένη προς συμβούλους επιστολή παραίτησης… Και ναι, δεν έχει σχέση με αυτές του Αποστόλου Παύλου….

2. Να ζητήσω συγνώμη από τη Μαντώ ( μετά από πρόταση μου θα ονομαστεί το αεροδρόμιο, Μαντώ Μαυρογένους) που μια κοινωνία ολόκληρη γουστάρει να τιμά με κλαπατζιμπανα και φανφάρες τους ήρωες της χωρίς όμως να θέλει να τους μιμηθεί ούτε και να τους μοιάσει έστω στο ελάχιστο…

3. Όσοι από εσάς έχετε την αίσθηση ότι σας κοροϊδεύουν καλό είναι να σταματήσετε να την έχετε…. Σας κοροϊδεύουν όντως… Πέρα από 5-6 συμβούλους κι από τους 3 συνδυασμούς, οι υπόλοιποι σας κοροϊδεύουν είτε λόγω σκοπιμότητας είτε λόγω ανικανότητας και βλακείας… Απλά οι βλακοανίκανοι κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους…Πριν πεις οτιδήποτε όμως αναγνώστη έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν τα δύο κριτήρια (της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας) για την επιλογή ενός ανθρώπου που θα σου κάνει μία σοβαρή δουλειά…. Εσύ άραγε την ώρα των εκλογών τα τήρησες;;;;

4. Τέλος…. Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον Κώστα γιατί με έχει εμπνεύσει με την ποίηση του αρκετές φορές. Τον Καρυωτάκη εννοείται…. Τις υπόλοιπες ευχαριστίες δε θα τις δεχτώ…. Θα τις κρατήσω όμως σε αρχείο γράφοντας τες σε ένα ανάλογο μέρος με αυτό που γράφτηκαν και τα δικά μου επιχειρήματα και προτάσεις για διάφορα θέματα….»

Ένα μήνα μετά εμφανίζεται υβριστικός  εναντίον δικαίων και αδίκων δημοτικών συμβούλων και τοποθετήθηκε,εμφάνισε παράλληλα και την επιστολή παραίτησης που είχε στείλει.

Ο Σταύρος Κουσαθανάς, όπως και κάθε αιρετό πρόσωπο που εκτίθεται στα κοινά έχει το δικαίωμα της άποψης, της διαφωνίας και της αντίθετης γνώμης, έχει κάθε λόγο ο καθένας να είναι χολωμένος, δυσαρεστημένος ή αντίθετος στα πεπραγμένα τριγύρω του…

Δεν περιποιεί όμως καμία τιμή απέναντι στους Μυκονιάτες που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο του να  ρίχνει στο βούρκο τον πολιτικό πολιτισμό που θα πρέπει να διέπει άπαντες στο νησί, με εκφράσεις υβριστικές και πεζοδρομίου σε μια ανακοίνωση που τους περιλαμβάνει όλους, χωρίς όμως συγκεκριμένες αναφορές ή καταγγελίες για πραγματικά γεγονότα  σε πρόσωπα και καταστάσεις, που προφανώς τον οδήγησαν σε παραίτηση.Το δυστύχημα και η τραγωδία παράλληλα είναι ότι έσπευσαν ορισμένοι να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτή την παραίτηση τους λόγους της οποίας όμως ένα μήνα μετά ακόμα δεν μάθαμε.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις τις επόμενες μέρες και μάλιστα έντονες για το ύφος και τον τρόπο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει την αποχώρηση του ο δημοτικός σύμβουλος καθώς και για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.