ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Τοπικές βροχές κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη – Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια – Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

H κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα η οποία ξεκίνησε με την κακοκαιρία Διομήδης, αναμένεται να συνεχιστεί κατά κύματα και κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Μάλιστα αυξημένες είναι οι πιθανότητες ώστε η ψυχρή εισβολή που θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο 22-23/01, να είναι η εντονότερη καθώς θα μεταφέρει θαλάσσιες πολικές αέριες μάζες.
Την Κυριακή 16/01 έλαβε χώρα η πρώτη από μια νέα σειρά ψυχρών εισβολών, η οποία ήταν ξηρή και δε συνοδεύτηκε από φαινόμενα. Σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει μια δεύτερη ψυχρή εισβολή, ελαφρώς ισχυρότερη, η οποία θα δώσει πρόσκαιρα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

temp1
Στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.