ΕΛΛΑΔΑ

Απαραίτητη η τρίτη δόση για να θεωρηθεί κάποιος επαρκώς εμβολιασμένος

Απαραίτητη η τρίτη δόση για να θεωρηθεί κάποιος επαρκώς εμβολιασμένος

Μετά την Πρωτοχρονιά θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Όπως τόνισε, κατά πάσα πιθανότητα, όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχει παρέλθει 7μηνο χωρίς να έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό έχει σχεδόν αποφασιστεί, άρα θα πρέπει να το θεωρούμε ως δεδομένο.

Για το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο κ. Πλεύρης είπε ότι δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια. Άφησε ανοικτό αυτό να γίνει για τους άνω των 50 ετών. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο θα ισχύει για τους άνω των 60 ετών.

Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.