ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – Με τρία self test όλοι οι μαθητές

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – Με τρία self test όλοι οι μαθητές

Κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης στους ειδικούς, που συνεδριάζουν σήμερα (04.01.2022) το μεσημέρι.

Αμέσως αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα πρέπει να γίνει κάτι δραματικό για να αλλάξει η απόφαση» έλεγε στο newsit.gr άνθρωπος με γνώση των δεδομένων. Και τελικά δεν άλλαξε, αφού η εισήγηση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά με νέα δεδομένα όσον αφορά στα πρωτόκολλα, τα οποία και αλλάζουν.

Έτσι, σύμφωνα με το newsit.gr, τα self test από δυο την εβδομάδα θα γίνουν τρία και θα αφορούν ακόμη και τα εμβολιασμένα παιδιά.

Αν εντοπιστεί κρούσμα σε μια τάξη δε θα γίνεται ιχνηλάτιση μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο παιδί που νοσεί αλλά σε όλη την τάξη, ακόμη και στους εκπαιδευτικούς.

Και σε σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων, ο πήχης να κατέβει από τα 50%+1 στο 40%+1 κρούσμα ή ακόμη και στο 30%+1 για να κλείσει ένα τμήμα και να ακολουθήσει τηλεκπαίδευση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.