Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το παρατηρητήριο τιμών τροφίμων που αντλούνται από όλα τα κράτη-μέλη δείχνουν πως κατά μέσο όρο στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται με διπλάσια σχεδόν ταχύτητα από ότι στην Ευρώπη: η άνοδος του δείκτη τροφίμων στην Ελλάδα φτάνει το 3% τον Οκτώβριο (και στο 3,6% τον Σεπτέμβριο), και στην ευρωζώνη το 1,8% (άνοδος κατά 2,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιλαμβάνει και τα κράτη εκτός ευρώ).
Οι ανομοιομορφίες της αύξησης των επιμέρους δεικτών δείχνουν και τις διαφοροποιήσεις στην ελληνική αγορά ή διάφορους άλλους παράγοντες.
Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα καταγράφεται μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ελαιόλαδο και σε άλλα έλαια και λίπη, στα λαχανικά και στις πατάτες, στα φρούτα αλλά και σε κάποια είδη κρέατος και στα ψάρια.