ΤΟΠΙΚΑ

Ένας Αλεκάρας να βρεθεί και για την κρατική μηχανή

Ένας Αλεκάρας να βρεθεί και για την κρατική μηχανή
Υποδειγματική αντιμετώπιση για ακόμη μια φορά στη Μύκονο από όλο τον μηχανισμό του Δήμου Μυκόνου

Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών που κινδύνευσαν μέχρι και με την ζωή τους φέρνει για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια ένα θέμα πολύ σοβαρό και αφορά την λειτουργία όχι μόνο των κρατικών φορέων αλλά και της περιφέρειας και των Δήμων.

Στη Μύκονο για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή και η πολιτική προστασία που σε τέτοιες καταστάσεις αναλαμβάνει δράση, παίρνουν άριστα για ξανά, όπως πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Φορτηγά του Δήμου Μυκόνου με τις εντολές του δημάρχου Κουκά σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο του Αλέκο Κουκά, την αστυνομία, την πυροσβεστική και τις λιμενικές αρχές, από την πρώτη ώρα βγήκαν στο νησί ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η χιονόπτωση ήταν πρωτοφανής στη Μύκονο αλλά το γεγονός ότι άπαντες ήταν έτοιμοι όπως είχαμε γράψει σχετικά, με ένα σχέδιο άμεσης δράσης και πρόληψης διαχείρισης των κρίσεων, οι πολίτες του νησιού ,με τις ελάχιστες υποδομές που διαθέτει, δεν κινδύνευσαν και  χωρίς υπάρξουν σημαντικά προβλήματα για τις  ζωές τους για μια ακόμη φορά αντιμετωπίστηκε η κατάσταση.

Ένα γεγονός  που δείχνει ξεκάθαρα οτι πολλές φορές σε τοπικό επίπεδο και η γνώση υπάρχει και το πρόγραμμα στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων, σε αντίθεση με την κεντρική κυβέρνηση που τα έκανε θάλασσα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.