LIFESTYLE

Έκθεση με εικοσιδύο Μυκονιάτες εικαστικούς

Έκθεση με εικοσιδύο Μυκονιάτες εικαστικούς

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Κτίριο Ζερβουδάκη – Ιγγλέση Ματογιάννι και Καλογερά, από 1 έως 10 Οκτωβρίου με επίσημα εγκαίνια το Σάββατο στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 8μμ.

Ιδέες της ψυχής, του νου, της λογικής και του παραλογισμού. 22 καλλιτέχνες από τη Μύκονο επισφραγίζουν το πολιτιστικό καλοκαίρι του νησιού για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση με μία έκθεση που έχει τίτλο “Made in Greece 21”. Η ιδέα υλοποιείται με την αιγίδα του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Χορευτικού Συλλόγου «Οι Ανεμόμυλοι» και υπό την οργάνωση της Μαρίνας Πετρή.

Οι σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες της Μυκόνου, ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, σχεδιαστές, αποδεικνύουν με δυναμικά έργα πως δεν είναι αυτόνομες μονάδες αποκομμένες από το περιβάλλον και την τοπική – πανελλαδική ιστορία τηρώντας ο κάθε ένας τους ένα δυναμικό προσωπικό έργο.

Εκθέτουν οι: Τζωρτζίνα Αρμακόλα, Εύα Γρυπάρη, Άννα Ελευθερίου, Δή-μητρα Ζουγανέλη, Βασίλης Καβουρίδης, Αποστόλης Κωνσταντάς, Ειρήνη Μονογιού , Μάκης Μωράκης, Ελένη Μανάλη, Ελένη Νικολάκη, Πάνος Μπρούσαλης, Μαρίνα Πετρή, Βούλα Σκαγιά, Angela Pipikios Χειμωνά, Ιωάννα Χειμωνά. Γλυπτική και κό-σμημα: Θάλεια Γαρυφάλλου, Installation: Βασίλης Ρουμελιώτης, Μωσαϊκό: Ειρήνη Συριανού, Φωτογραφία: Λιάνν Βορριά , Παναγιώτης Γιώκας, Αλεξάνδρα Σταυροπού-λου. Σχέδιο μόδας: Αδαμαντία Κατσάμπη.

Την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η Μαρίνα Πετρή.

Η έκθεση, θα λειτουργήσει στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Κτίριο Ζερβουδάκη – Ιγγλέση Ματογιάννι και Καλογερά, από 1 έως 10 Οκτωβρίου με επίσημα εγκαίνια το Σάββατο στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 8μμ. Καθημερινά θα είναι ανοιχτά από 10.30- 14.00 και από 19.00- 23.00.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.