ΤΟΠΙΚΑ

Άνεμοι μέχρι και δέκα μποφόρ την Τετάρτη

Άνεμοι μέχρι και δέκα μποφόρ την Τετάρτη

Όπως τόνισε ο γνωστός μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του, οι άνεμοι στην Κρήτη αναμένεται να αγγίξουν τοπικά τα 10 μποφόρ!

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Σ. Αρναούτογλου:

Προσοχή στην Κρήτη στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά και τα 8-9 μποφόρ και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 2 Φλεβάρη!

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γι’ αυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσικλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! 

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.