ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου τοποθέτησε νέες δέστρες στο λιμάνι της Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου τοποθέτησε νέες δέστρες στο λιμάνι της Μυκόνου

O Δήμος Μυκόνου με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του προχωρά στην τοποθέτηση 2 νέων δεστρών στο νέο λιμένα στον Τούρλο.

Οι συγκεκριμένες δέστρες έχουν διπλάσια ελκτική ικανότητα (200tn) από τις υφιστάμενες με αποτέλεσμα ο νέος λιμένας να έχει την δυνατότητα να υποδέχεται τα όλο και αυξανόμενα μεγέθη πλοίων που προσεγγίζουν το νησί μας. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσδεσης σε πλοία τόσο της ακτοπλοΐας, όσο και της κρουαζιέρας.

Επίσης εκτελείται αντίστοιχο έργο στο δυτικό ακρομώλιο εντός της ζώνης πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων (schengen) στο νέο λιμένα, με την τοποθέτηση δεστρών διπλάσιας ελκτικής ικανότητας για την αποκατάσταση προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εκπόνησε μελέτη, έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, και ανέθεσε την εκτέλεση ενός έργου, διαδικασία fast track για τα ελληνικά δεδομένα, για να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών.

Το συνολικό κόστος του έργου για την κατασκευή και των τεσσάρων δεστρών ανέρχεται πλέον των 50.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έγινε με τη μέριμνα του προέδρου του ΔΛΤΜ Τάκη Μάνεση  και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου.ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.